[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

325e nierówno pracuje na benzynie

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

325e nierówno pracuje na benzynie

Post numer:#1  Postprzez arkadio666 » 10 cze 2007, o 17:44

Witam. Zmieniłem auto po niedawnej stłuczce. Kupiłem 320i ze zmienionym silnikiem na ete 2.7. Problem w tym, że auto gdy zimne strasznie nierówno pracuje na benzynie (odczucie jakby nie na wszystkie gary), po przełączeniu na gaz wszystko jest ok. Po paru przegazówkach i kilku km na benzynie również zaczyna dobrze iść. Co to może być? Pompa podaje ładnie paliwo a pozatym autu przechodzi gdy się zagrzeje. Wtryski? Świece i kable raczej nie bo na gazie jest ok. Filtr paliwa? Dodam że auto długo stało niejeżdżone.
Ostatnio edytowano 10 cze 2007, o 22:06 przez arkadio666, łącznie edytowano 1 raz
arkadio666

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 10 cze 2007, o 18:49

na 99% wtryski ... musisz je przeczyscic .. osobiscie a nie mechanicznie
przewody raczej nie .. jesli juz to predzej filt benzyny ale wątpie w to .. to wtryski .. aby sprawa wygladała smieszniej to kolega kmx.ind z tego forum tez ma 325e z takim samym problemem ... i tez to wtryski
Arczi

Post numer:#3  Postprzez arkadio666 » 10 cze 2007, o 19:48

A dużo jest roboty z tymi wtryskami? Trzeba kolektor ściągać?
arkadio666

wtrysk

Post numer:#4  Postprzez bandyta » 18 sie 2007, o 18:59

mam podobny problem .. na PB pracuje silnik jak na 5 garach a na LPG jest ok lecz u was po nagrzaniu jest ok nawet na PB a u mnie nie??czy u mnie tesz wtryski padły i czy to duzy koszt taka naprawa tego???
bandyta

Post numer:#5  Postprzez Globi » 18 sie 2007, o 19:27

może też przepływka ma dość
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez Iro » 18 sie 2007, o 20:08

Arkadio po co masz pieniadze wywalac na robienie ety, Ja jakbym mnial taki silnik to bym zrobil w silniku 2 rzeczy:
1.Wstawilbym glowice od B25 wraz z ukladem zasilania i komputerem
2.kupil z 2 mosty i pere kompletow opon na zmiane :D
Po takiej przerobce ze 130 KM robi sie ponad 190 KM. :D
Jest tylko jeden problem- ciezko dostac glowice z M20B25 :cry:
Iro

Post numer:#7  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 18 sie 2007, o 21:53

iro-e30 napisał(a):Arkadio po co masz pieniadze wywalac na robienie ety, Ja jakbym mnial taki silnik to bym zrobil w silniku 2 rzeczy:
1.Wstawilbym glowice od B25 wraz z ukladem zasilania i komputerem
2.kupil z 2 mosty i pere kompletow opon na zmiane :D
Po takiej przerobce ze 130 KM robi sie ponad 190 KM. :D
Jest tylko jeden problem- ciezko dostac glowice z M20B25 :cry:

oj irek irek, wiesz że "dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele"
1. wszystko ok tylko ile kosztują takie fanty
2. podobnie jak w pierwszym
i odemnie punkt 3 górę od 325 można połączyć tylko z dołem od super ety, a góre b20 od starej. Dochądzą jeszcze koszty robocizny
Skąd wiesz że taka przeróbka da aż tyle, jak masz jakieś dane to dawaj.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#8  Postprzez Iro » 18 sie 2007, o 22:00

Gadaj z "Wojkiem" Andzrzej, to jego sprawa ja tylko tak bym zrobil jak bym mnial ete.nawet bym sie zapozyczyl na ta przerobke :D
Iro

Post numer:#9  Postprzez Fasola_Gdańsk » 20 sie 2007, o 00:29

pamietac tez tzreba ze to nie jest operacja "wkrec - wykrec", trzeba jeszcze troszke porzezbic z kanalami olejowymi podobno, ale jest i tak sensowne, wyniki w granichach 190-200KM sa osiagane na zdrowym dole, jakby pokombinowac z przelozeniami, i jeszcze usprawnic silnik nieznacznie chociaz, mozna juz stawac na swiatlach kolo eM`ki ;)
Fasola_Gdańsk

Post numer:#10  Postprzez meliasz » 31 sie 2007, o 15:28

Miałem podobny problem. Kupilem bmw 316i z LPG, na gazie chodził swietnie a na benzynie nie chcial nawet zapalic. Wg goscia od ktorego go kupilem, nigdy nie jezdzil na benzynie bo mial zatkany filtr paliwa. No wiec: wymieniłem filtr - nie pali, spuściłem paliwo (nie wygladalo juz jak benzyna :( ), pompa jakby nie wydalała, wiec wymieniłem - zapalił !ale tak jakby nie do końca. Nie wszytskie cylindy chodziły (jakby wtryskiwacze byly zapchane ), kupilem uszlachetniacz do paliwa - taki do czyszczenia układu wtrysku paliwa, zatankowalem 40 l i na trasie zmusiłem sie do przejechania ok 200 km, nastepnie samochodzik postal z tydzien - > i jak ręką odjął - w tej chwili chodzi wszytko jak należy, zapalam na benzynce a jak sie nagrzeje przechodz na LPG. Może nie trzeba bedzie dobierać się do wtryskiwaczy tylko przeczyść je "od środka".
meliasz

Powrót do Mechanika & Części