[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z zegarami

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#76  Postprzez Pinky » 3 mar 2009, o 11:46

te zegary musza byc od r6 dlatego takie masz wskazania, musisz zmienic kostke (taka biala z przodu zegarow) na taka od silnika 4 cyl i bedzie wtedy ok z obrotami
Pinky
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#77  Postprzez Xeo » 4 mar 2009, o 00:09

@Pinky

W starych zegarkach widzę kostkę na wierzchu ale w nowych musi być w środku bo na zewnątrz plastik zalany. :roll:

Xeo
Xeo
Uczeń

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M70V12
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#78  Postprzez wdowa » 11 cze 2009, o 12:49

ja mam podobny problem w e34. nie działa obrotomierz, ekonomizer,a cały czas świecą się zielone lampki i mruga inspekcja.Co robić nie wiem :cry: drugi problem tym razem w E30 cario: im wiecej podłączonych odbiorników (radio,dmuchawa itp.)to więcej mam paliwa i wyższa temp. (na wskażnikach oczywiście) czekam na pomoc :cho:
wdowa

Post numer:#79  Postprzez Pavelek87 » 30 gru 2009, o 18:46

A ja szanownych klubowiczów chciałem się spytać - jak obejść potencjometr intensywności podświetlenia wewnętrznego ?? Bo mam Ciemno w aucie..a nie chce mi się bawić w wymianę jego skoro i tak nie używam nigdy takiego bajeru..
Ekonomizer tez mi nie działa i obrotek.. a reszta jest ok..
Pavelek87

Post numer:#80  Postprzez pikollo » 25 sty 2010, o 21:05

A może byc przyczyną zrypane zegary jak padł prędkościomierz? Kostka przy moście ok,czujnik tez wychodzi na to że wporzo a nadal nie działa :mad2: ..
pikollo

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie