[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 tylna półka

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez Cypisek » 16 sie 2007, o 22:39

Jacek napisał(a):...

Ale którędy ma tam lecieć to powietrze?? progami?
Cypisek

Post numer:#17  Postprzez Jacek » 16 sie 2007, o 22:43

no dobrze panie "wiem wszystko najlepiej" to wytłumacz mi dlaczego jeak mam zaparowaną tylna szybę i włączam wiatrak to przy wylotach (przy tylnej szybie)zaczyna odpuszczać ??
a im szybsza prędkość wentylatora tym szybciej odparowuje i to właśnie od strony nawiewów :roll:
Jacek

Post numer:#18  Postprzez Globi » 16 sie 2007, o 22:53

mi sie wydaje ze te wywietrzniki są po to żeby był obieg powietrza a tym samym żeby tylna szyba nie naparowywała sie zbyt szybko
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez Cypisek » 16 sie 2007, o 23:07

Jacek napisał(a):no dobrze panie "wiem wszystko najlepiej" to wytłumacz mi dlaczego jeak mam zaparowaną tylna szybę i włączam wiatrak to przy wylotach (przy tylnej szybie)zaczyna odpuszczać ??
a im szybsza prędkość wentylatora tym szybciej odparowuje i to właśnie od strony nawiewów :roll:

Może jednak tamtędy powietrze wlatuje do bagażnika? Tak jak już mówiłem te wywietrzniki przy zderzaku przepuszczają tylko w jedną stronę - na zewnątrz. Panie "wiem wszystko najlepiej"

pod tymi plastikami znajdującymi się za szybami tylnych drzwi nie ma żadnych wlotów powietrza? może one właśnie prowadzą pod te nawiewy?? nie pamiętam co tam jest
Cypisek

Post numer:#20  Postprzez wrona » 16 sie 2007, o 23:51

SPOKOJNIE :nienie: panowie z tych elementow na tylnej półce nic dmuchac nie może slużą one odpowietrzeniu samochodu podczas zamykania drzwi( poprzez wymienione juz dzialajace jednokierunkowo odpowietrzniki w tylnych blotnikach te w bagażniku - nie tylko do tynej klapy - zasada wyrówmnania cisnień). Jeżeli komuś szybciej odparowuje tylna szyba to znaczy za nadmuch na kabine włączony :)
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez Menl » 16 sie 2007, o 23:56

Jacek napisał(a):no dobrze panie "wiem wszystko najlepiej" to wytłumacz mi dlaczego jeak mam zaparowaną tylna szybę i włączam wiatrak to przy wylotach (przy tylnej szybie)zaczyna odpuszczać ??

bo wtedy temu turasowi lezacacemu w bagazniku podnosi sie cisnienie i szybciej oddycha , krzyczy, wola pomocy i dlatego szybciej odchodzi para :mrgreen:
Menl

Post numer:#22  Postprzez wrona » 17 sie 2007, o 00:03

tudzież KEBABY już wystygły i przestały parowac :)
Obrazek
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez Jacek » 17 sie 2007, o 00:20

buahahahahahahahahahahaa :D :D :D
Jacek

Post numer:#24  Postprzez Menl » 17 sie 2007, o 00:23

tak , ale huhaja bo na ostro im zrobilem :mrgreen:
Menl

Post numer:#25  Postprzez luki77 » 17 sie 2007, o 16:46

na schemacie w realoem nie ma żadnego układu doprowadzającego powietrze do tylnej szyby, więc to jednak musi byś związane wyrównaniem ciśnienia czy z jakimś innym obiegiem powietrza którym nie możemy sobie posterować - szkoda :cry: a fajnie byłody mieć taką szyszarkę to laski mogły by sobie szuszyć włoski na tylnej kanapie :wink:
luki77

Post numer:#26  Postprzez Fasola_Gdańsk » 18 sie 2007, o 10:18

o ile sie nie myle, istnieje nawiew tylnej szyby, ale w cabrio

oczywiscie moge sie mylic...
Fasola_Gdańsk

Post numer:#27  Postprzez wrona » 18 sie 2007, o 14:49

nie mylisz sie istnieje jest tam specjalny wiitarołom do tylnej szyby/pleksy :wink:
Obrazek
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Kratki pd szybą

Post numer:#28  Postprzez zaBMWujany » 18 sie 2007, o 15:31

Jest wentylatorek, który wysysa powietrze z kabiny do bagażnika także w wersji Baur TC
i taka półka idealnie pasuje do normalnej wersji. Wentylatorek ma włącznik obok awaryjnych.
Jeżeli ktoś chce sprawdzić czy krateczki mu "działają" niech da rozpędzić swoją maszynę zaufanej osobie do 80~280km/h i siedząc na tylnej kanapie dmuchnie dymem z papierosa lub innego zielska(oczywiście nie zaciągając się bo to powoduje sytuacje opisane przez ministra zdrowia) w stronę kratek.
Jeżeli nie będzie żadnego efektu to znak, że najprawdopodobniej ktoś zapaćkał konserwacją klapki pod zderzakiem.
zaBMWujany

Post numer:#29  Postprzez Strzelba » 19 sie 2007, o 10:11

zaBMWujany napisał(a):do 80~280km/h

do ilu ??
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

kratki-klapki

Post numer:#30  Postprzez zaBMWujany » 19 sie 2007, o 21:08

no jejku-do ponad 80 km/h- to najlepiej działa. Jak ktoś ma zaufanego fąfla to niech mu da rozpędzić motorwerke do granic możliwości-wiem, że 280 to u niektórych nie jest max. :cool2:
zaBMWujany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechanika & Części