[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak rozebrac lusterko?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Jak rozebrac lusterko?

Post numer:#1  Postprzez Maxis300 » 9 mar 2009, o 20:44

jak w temacie... czy ktoś się orientuje jak je rozebrac :evil: zaczolem remont swojego kwadrata i dziwnym trafem lusterko mi zardzewialo :twisted: :twisted: i nie wiem jak je rozebrac tak by jeszcze dalo sie je założyć :twisted: :twisted:
Maxis300

Post numer:#2  Postprzez MaDin » 9 mar 2009, o 22:18

Witam. Po otwarciu drzwi w rogu szyby jest pokrywka plastikowa w kształcie trójkąta. Delikatnie ją podważ płaskim śrubokrętem i pokażą się śrubki chyba 10 nasadka, odkręć i gotowe.
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Maxis300 » 9 mar 2009, o 22:26

tak.. ale mi chodzi jak je rozebrac a nie odkrecic od drzwi :roll: mocowanie mi przyrdzewialo i musze cos z tym zrobic :mad2:
Maxis300

Post numer:#4  Postprzez kresek » 9 mar 2009, o 22:30

Sciagnij najpierw szklo. Aby to zrobic od dolu lustra masz taka mala dziurke. Wkladasz tam srubokret i wyczuwasz taki zabek na kolku, ktore trzeba przesunac w ktoras ze stron. Tak odbezpieczysz lusterko i mozesz je pociagnac do siebie. Wtedy masz dostep do srub zcalajacych cale lustro
kresek

Post numer:#5  Postprzez Maxis300 » 14 mar 2009, o 18:53

zrobiłem tak jak mowiłes ale zamiast śrub są nity :duh: heh
Maxis300

Post numer:#6  Postprzez Falconx » 15 mar 2009, o 13:15

Po co rzeźbisz ?? Ja chciałem polakierować lusterka i zapłaciłem za 2 szt. 50 zł. Po prostu kup na allegro inne i masz problem rozwiązany.U mnie lusterka też są nitowane wewnątrz i jak oglądałem to wydaje mi się że jak je roznitujesz to już nic z nich nie będzie.
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez marcin77 » 16 mar 2009, o 08:21

Da się pomalować bez rozbierania. Ja robiłem to 3 m-ce temu i również kombinowałem z rozbiórką,a później po prostu złożyłem lustro na pół (jest łamane na sprężynie jak w większości aut) i szlifowałem/malowałem tą aluminiową podstawę na raty. Trochę z tym dłubania, ale wykonalne i efekt bardzo dobry. Ps. jeździłem z takim parchem z 1,5 roku i już nie mogłem na to patrzeć. :bag:
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo