[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

INSTALACJA LPG W BMW- TAK CZY NIE?

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Czy masz instalacj? LPG w swojej E30?

NIE i nigdy nie będe mniał.
77
28%
Nie, ale planuje założyć.
48
17%
Tak, ale chcę zdemontować instalację
13
5%
Mam LPG i nic nie będę zmieniać
141
51%

Liczba głosów : 279

Post numer:#61  Postprzez pocisk997 » 19 sty 2009, o 00:51

kotmen napisał(a):Gaz nie do szaleństw, i jak ktoś tu wypisuje że ciągnie na gazie do odcięcia, to dla mnie jest mordercą silnika. Jak szaleć to tylko na pb, chociaż odczujesz pełną moc, a silnik będzie pracował na tym, do czego go stworzono.

Mylisz sie! Jakby silnik stworzony byl od poczatku na gaz to by mowili ze pb to dożynanie silnika, a że jest na odwrót to jest tak a nie innaczej... Gaz jako paliwo dla zwyklego pana X nie różni sie niczym od PB po za tym , że sie go innaczej tankuje. Tak jak mówi Menel, jak masz sekwencje to nie ma różnicy, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?!
Ja nie wymieniam przez gaz nic po za świecami, których nawet nie wymieniłem jeszcze od zakupu a auto jezdzi jak na pb , a wiem że stare są juz :mad2:

Sorry za OT, ale zapytam , jaki najlepszy filtr powietrza do IeSa? Warto bawić sie w stożki itp?

Pięknie to ująłeś z tymi zarobkami i tatusiem;] Wręcz wzorowo :not:
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#62  Postprzez kotmen » 19 sty 2009, o 11:04

bmw320i_e30 napisał(a):ja nie mam LPG ale parę razy się już nad tym zastanawiałem
jaka największa butla wchodzi w koło zapasowe?

ja mam w kole, do pełna za 80 zł. czyli chyba cos w okolicach 40 litrów.
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=25764
Do trzech razy moja czarna sztuka! Obadaj!!

Twój komputer źle działa? Sprawdź www.pokomp.pl - Stołeczne Pogotowie Komputerowe
kotmen
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#63  Postprzez tigre0070 » 19 sty 2009, o 11:48

42l max poj butli
tigre0070

Post numer:#64  Postprzez bono20002 » 19 sty 2009, o 16:55

pocisk997 napisał(a):
kotmen napisał(a):Gaz nie do szaleństw, i jak ktoś tu wypisuje że ciągnie na gazie do odcięcia, to dla mnie jest mordercą silnika. Jak szaleć to tylko na pb, chociaż odczujesz pełną moc, a silnik będzie pracował na tym, do czego go stworzono.

Mylisz sie! Jakby silnik stworzony byl od poczatku na gaz to by mowili ze pb to dożynanie silnika, a że jest na odwrót to jest tak a nie innaczej... Gaz jako paliwo dla zwyklego pana X nie różni sie niczym od PB po za tym , że sie go innaczej tankuje. Tak jak mówi Menel, jak masz sekwencje to nie ma różnicy, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?!
Ja nie wymieniam przez gaz nic po za świecami, których nawet nie wymieniłem jeszcze od zakupu a auto jezdzi jak na pb , a wiem że stare są juz :mad2:

Sorry za OT, ale zapytam , jaki najlepszy filtr powietrza do IeSa? Warto bawić sie w stożki itp?

Pięknie to ująłeś z tymi zarobkami i tatusiem;] Wręcz wzorowo :not:

LPG się szybciej spala więc dobrze wystrojony tylko i wyłacznie do szaleństw ;)

Co do filtra...wkładka KN, albo seria, żadne stożki. mozei fajnie bangla IS ze stożkiem ale szybko sie nudzi , kichowo chodzi (mniej mocy - odczuwalne mimo efektownego Buu pod machą - placebo) ....ja juz chyba wszystko przerabiałem :roll: stożek to do m40 jest ok.

a wiec jak pisałem.albko wkładka (polecam) albo zwykły filtron za 15 zł ;)
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Silnik: M62B44
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#65  Postprzez pocisk997 » 19 sty 2009, o 17:42

bono20002 napisał(a):Co do filtra...wkładka KN, albo seria, żadne stożki. mozei fajnie bangla IS ze stożkiem ale szybko sie nudzi , kichowo chodzi (mniej mocy - odczuwalne mimo efektownego Buu pod machą - placebo) ....ja juz chyba wszystko przerabiałem :roll: stożek to do m40 jest ok.

a wiec jak pisałem.albko wkładka (polecam) albo zwykły filtron za 15 zł ;)

Ok. dzieki za odpowiedz:) W takim razie w niedalekiej oddali zainwestuje w KN'a:)

pocisk997
Profesor

Post numer:#66  Postprzez czapka_e30 » 19 sty 2009, o 23:32

a ja gazu w swojej buni niemam a pali srednio 12l robiac w miesiacu okolo 1000km to te 120l wachy daje troche po kieszeni benzyna teraz tansza ale jak wiadomo w kazdej chwili moze znowu skoczyc do ponad 4zł, dlatego nastepna raczej kupie w gazie :P nigdy sobie nieobliczalem jaka to jest oszczednosc ale widza po was to prawie polowe mozna zaoszczedzic w miesiacu :D
czapka_e30

Post numer:#67  Postprzez pocisk997 » 19 sty 2009, o 23:56

Ja nie oszczedzam, po prostu dzieki temu wiecej jezdże:D Od kiedy mam biemdablju jezdrze ile moge;]

pocisk997
Profesor

Post numer:#68  Postprzez shilay » 18 mar 2009, o 20:53

Jeśli robi się samochodem mało kilometrów i posiada się go dla przyjemności (bo od tego jest BMW! :D), to gazu absolutnie nie opłaca się zakładać, bo do zabawy i tak przełączymy na PB :P.

Jeśli natomiast potrzebujemy naszego potworka na kółkach do przemieszczania się codziennie do pracy gaz zaczyna się opłacać. Mało tego, możemy połączyć przyjemne z ekonomicznym i zmieniać "zasilanie" na benzynkę, tym bardziej, jeśli kupimy auto z już zainstalowaną instalacją ;).

Wygląda jakbym zaprzeczył sam sobie :P.
shilay

Post numer:#69  Postprzez DavMc » 18 mar 2009, o 20:59

ja gdybym miałe więcej kasy to za nic nie gazowałbym auta
a że nie mam to jestem bardzo zadowolony z tej opcji

jeżdżę duuuuuuużo i gdyby nie LPG, to napewno moje auto nie
dostawało by tylu prezentów (felgi, zawias, fotele, kiera, mtech na zewnątrz)

wiadomo o co chodzi serce mówi LPG-NIE, a rozum i portfel są na TAK
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#70  Postprzez e30kowal » 18 mar 2009, o 22:53

Gazociąg pod maską nie jest aż taki zły. Jak jest dobrze wyregulowany i reguluje się zawory (w M20stkach) to można spokojnie sobie latać. No i jednak różnica w kosztach tankowania jest bardzo znacząca. W moim przypadku, kiedy robię 20tys km rocznie nie wyobrażam sobie jeździć na benzynie.
e30kowal

Post numer:#71  Postprzez luki77 » 19 mar 2009, o 12:52

mie wiem ile w innych miastach ale w Łodzi na markowych stacjach litr gazu to koszt nawet 1,58pln, czyli jast super. jeżdzę 1000km w miesiącu, potrzebuję 110 litrów gazu = 173pln. a benzyny = ok.400pln. jest różnica i to ogromnna. nawet jaśli chodzi o jakieś wypady weekendowe z dziewczyną czy znajomymi to nikt nawet nie wspomni o kosztach podróży dzięki instalacji gazowej. roczne oszczędności to coś ok. 2600pln, czyli prawie tyle co kosztowała moja lpg, czyli w pierwszym roku mi się zwraca a po drugim roku to mogę sobie remont silnika zrobić albo spokojnie wszadzić inny jak lpg mi ten rozwali (chociaż wątpię). albo nie robić nic i za oszczędzonę pieniądze kupić w tesco wafle.
luki77

Post numer:#72  Postprzez emo320 » 19 mar 2009, o 13:26

gaz to zło
emo320

Post numer:#73  Postprzez tigre0070 » 19 mar 2009, o 13:57

jeżeli chodzi o gaz to jestem na nie i tyle...

nieważne jaki to gaz - gaz jest dobry do zapalniczek i kuchenek ew. piecyków
tigre0070

Post numer:#74  Postprzez ZTJ » 19 mar 2009, o 14:08

A bądźcie sobie na nie. Kogo to obchodzi :mrgreen: .
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#75  Postprzez tigre0070 » 19 mar 2009, o 14:09

ZTJ, mam takie samo zdanie :)
tigre0070

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LPG