[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Demontarz butli

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Demontarz butli

Post numer:#1  Postprzez pedzels » 30 mar 2009, o 15:21

Chce wywalić butle z bagażnika i pytanko mam-zakręcam zawór na butli i mogę spokojnie rozkręcać przewody?? Jak patrzałem to przy wyjściu z butli jest zawór ale przy wejściu nie zauważyłem nic :roll:
pedzels
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 30 mar 2009, o 15:23

najpierw zakręcasz WSZYSTKIE zawory od gazu - możliwe że mimo to z przewodów poleci trochę gazu , jak zleci to po prostu odkręcasz i tyle.

W zależności od rodzaju instalacji różnie się wywala gaz.
Dla pewności odłącz aku.
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez emo320 » 30 mar 2009, o 19:23

najlepiej gdzie zakładają gaz tam ci zdemontują .
emo320

Post numer:#4  Postprzez miki » 30 mar 2009, o 19:48

nie przejmuj sie jak masz mozliwosc to wyjezdzij gaz i wtedy sobie wyjmuj bez obaw a jesli nie masz juz takiej mozliwosci to zakrec zawory w butli (o ile dobrze pamietam sa dwa tylko) i mozesz ostroznie wszytsko odlaczac pewnie jak napisal tigree odrobina gazu z przewodów wyleci ale nie powinno byc tego duzo
miki

Post numer:#5  Postprzez moher » 30 mar 2009, o 19:48

ja bym demontował w garażu i robił jak najwięcej iskier :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 540i
Nadwozie: Touring
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez miki » 30 mar 2009, o 19:49

emo320 napisał(a):najlepiej gdzie zakładają gaz tam ci zdemontują .

a po co za to placic? moja wyjał mi Wójek i pozostale prawie pól butli lpg jeszcze wyjezdzil w swojej e12 :P
miki

Post numer:#7  Postprzez pedzels » 30 mar 2009, o 21:28

Wiem że z przewodów gaz musi ulecieć TYlko zastanawia mnie to że u mnie jest jeden zawór do zakręcenia na wylocie a na wlocie nie ma żadnego "kurka" Tam nie jestczasem taki zaworek który zapobiega się cofaniu gazu spowrotem?????
pedzels
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez Waski » 30 mar 2009, o 22:57

pedzels napisał(a):Wiem że z przewodów gaz musi ulecieć TYlko zastanawia mnie to że u mnie jest jeden zawór do zakręcenia na wylocie a na wlocie nie ma żadnego "kurka" Tam nie jestczasem taki zaworek który zapobiega się cofaniu gazu spowrotem?????

dokładnie tak jak piszesz butle albo mają 2 zawory albo 1 zakręcany i jeden kierunkowy który przepuszcza ciecz tylko w 1 stronę z obu przeodów ci się ulotnią resztki gazu. najlepiej zakręć zawór na butli odpal auto przełącz na gaz i sam się wypali
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx

Powrót do LPG