[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

tarcze hart ? co myślicie ?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez Gmuro » 30 cze 2007, o 21:32

:0 ja byłem lepszy zrobilem przod i tyl w 1,5 godzinki :D
Gmuro

Post numer:#17  Postprzez PaWeLeK_E30 » 30 cze 2007, o 22:00

nie ma czym się chwalić kto zrobi to szybciej. Ważne żeby zrobić dokładnie, bo to są hamulce

Dokładnie wyczyścić jarzmo zacisku - część po której klocki pracują, piastę - tam gdzie tarcza przychodzi, wszystko co uznamy za stosowne :cool2: i dwa razy sprawdzić czy wszystko jest jak trzeba
PaWeLeK_E30

Post numer:#18  Postprzez Gmuro » 30 cze 2007, o 22:03

Oczywiscie ze tak u mnie wszystko dokladnie wyczyszczone z rdzy i wysmarowane smarem miedzianym a to nie przechwalki tylko bardziej w formie zartu :)
Gmuro

Post numer:#19  Postprzez Strzelba » 1 lip 2007, o 21:32

dale wiedzacych inaczej tu jest podane a tacy jak sie wymienia tarczy i klocki
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=72
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#20  Postprzez Gmuro » 26 sie 2007, o 15:06

:police: Tak jak obiecalem ze po tys km sie wypowiem zrobilem tys kilosow i tarcze harta jednak okazaly sie bardzo dobre nie piszcza . wczoraj mialem bardzo ostre hamowanie przy 150 i nic sie z nimi nie stalo takze Hart wbrew opinia Polecam :cool2:
Gmuro

Post numer:#21  Postprzez PaWeLeK_E30 » 26 sie 2007, o 22:00

Co to jest tys. km :D Za mało żeby ocenić :D

Ja proponuje zrobić taki test :D

Jak będzie padał deszcz. Rozgrzej tarcze kilka razy ostro hamując :D A później wjedź w głęboką kałużę :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#22  Postprzez Gmuro » 27 sie 2007, o 21:50

No ale czy tu chodzi o to zeby te tarcze zniszczyc ??? :duh: Jak narazie dobrze służa (nieraz wpadlem w kaluze) dobrze sie sprawuja a ostatnio uratowaly mi :cen: takze... Moze niewszystkie sa do du.... :D
Gmuro

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części