[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Błotnik - blacha

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez Memphis » 12 kwi 2009, o 17:24

Boniek,
u mnie na szrocie jest całkiem zdrowy pas tylni, cena jest jeszcze do ugadania z panami szrotowcami. Jakbyś miał problemy u siebie ze znalezieniem po normalnej cenie daj znać, poradzimy coś w moim regionie
Ostatnio edytowano 12 kwi 2009, o 18:22 przez Memphis, łącznie edytowano 1 raz
Memphis
Inżynier

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#17  Postprzez boniek » 12 kwi 2009, o 22:03

ten dolny pas da sie normalnie wymontować ? on nie jest do budy przytwierdzony ? bo u mnie z naprawą będzie kiepsko Obrazek,
a i ile moze tak przykładowo kosztować taki pas u ciebie na szrocie ?
Ostatnio edytowano 12 kwi 2009, o 22:23 przez boniek, łącznie edytowano 1 raz
boniek

Post numer:#18  Postprzez Strzelba » 12 kwi 2009, o 22:22

nie da sie
jest na stale bo jest to jeden kawalek na calym tyle
ale z tego co widac to nie ma tragedii mozna to wyprostowac tylko wymaga to sporo pracy ale jak nie masz do tego zapalu to wymien
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#19  Postprzez Memphis » 12 kwi 2009, o 22:25

http://www.czesci.v10.pl/img/zdjecia/C1292918.jpg

Powyżej masz link, na którym widać cały tylni pas (zdjęcie poglądowe znalezione w necie). Nie da się go po prostu zdjąć, jest on przyspawany. Jak widzisz na fotce pas dolny, który ci koroduje stanowi jeden element z całym tyłem. Nie opłaca się wspawywać kawałka blachy, bo po prostu prędzej, czy później wyjdzie ci rdza i tak. Jesli chcesz to zrobić to najpierw zdejmujesz zderzak, potem wycinasz pas i wspawujesz nowy (nie słuchaj opowiesci typu "będzie rdzewiało na spawach", oznacza to, że spawanie i zabezpieczenie było skopane).
Co do kosztu to za pare dyszek u mnie jest do kupienia, około 40-60 zł, ale raczej te 60 to już taka góna granica (mówię oczywiscie o całym elemencie).
Memphis
Inżynier

Post numer:#20  Postprzez boniek » 12 kwi 2009, o 22:29

Muszę w okolicy poszukać dobrych blacharzy i popytać za ile mi to zrobią, bo samemu to za to nie chcę się brać.

Edit:
Memphis, możliwe że będę jechał w tamte okolice za miesiąc to se zgłoszę ;]

Edit2:
No może że to jakoś zabezpieczę i do kupie dokładkę MT1 albo MT2 na tył tylko ze oryginał a nie laminat, chyba tak sie da ?
boniek

Post numer:#21  Postprzez Memphis » 12 kwi 2009, o 22:39

W sumie to najpierw uderz do jakiegoś zakładu od spawania, o ile chcesz element wymienić. Szkoda, że nie jesteś z kuj-pom;/
Memphis
Inżynier

Post numer:#22  Postprzez Chawka » 13 kwi 2009, o 01:39

boniek napisał(a):Chawka, mój pas wygląda jakieś 3 razy albo nawet 4 razy gorzej, wyślę później fotke to zobaczycie że to tak łatwo zaspawać się nie da :/

hehe pisalem, że zdjecie to robione bylo prawie 1,5 roku temu, po zimie zrobily sie tam cuda wianki i oprocz tego pękniecia w paru miejscach na dole poprostu kawalki odpadly. Pozatym ktos przywalil nim o cos i jest pogiety itp. :bag: Wstyd ze jeszcze tego nie ogarnalem :bag:

Dobra moze ktos w Krakowie wie gdzie szukac tego typu czesci, moze znacie jakies odpowienie miejsca ?
Chawka

Post numer:#23  Postprzez Memphis » 13 kwi 2009, o 11:00

boniek, to daj znać:) Co do twojego pytania o dokłądkę to pewnie, że się da :D Wtedy mozesz zabezpieczyć po oczyszczeniu z korozji środkiem do zabezpieczeń podwozi i będziesz miał spokój (pomiędzy dokładkę, a pas i tak zawsze coś siędostanie i przynajmniej masz zabezpieczenie, którego nic nie ruszy:)
Memphis
Inżynier

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo