[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problemy z gazem??

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Problemy z gazem??

Post numer:#1  Postprzez WojtasTbs » 4 sie 2007, o 16:30

przed wypadkiem gdy wlaczalem samochod pochodził z jakas minute na benzynie teraz gdy odpalam fure nie miną 3 sek uruchamia sie na gaz
gaz mam bez pstryczka uruchamia sie automatycznie
Ostatnio edytowano 4 sie 2007, o 19:12 przez WojtasTbs, łącznie edytowano 1 raz
WojtasTbs

Post numer:#2  Postprzez Menl » 4 sie 2007, o 20:17

pewnie wypadek miales w zimie . gaz przelacza sie jak czujnik pobierze parametry o odpowiedniej temp. moze tak szybko ci sie nagrzewa silnik.
Menl

Post numer:#3  Postprzez ubott » 12 sie 2007, o 10:17

tak jak pisze menel albo uszkodzil sie czujnik temp przy parowniku (jest wkrecony zamiast jednej z ampulowych srubek) albo cos sie poprzestawialo w kompie - musisz podjechac do gazowca niech ci zmieni parametry czujnika temp (standardowo jest chyba 34 st C)

pozdro
ubott

Post numer:#4  Postprzez WojtasTbs » 28 sie 2007, o 21:16

gazownik wyregulował teraz malina chodzi równiutko ale....problem z sondą gazownik powiedział
-komputer jest ale jak by go nie było
WojtasTbs

Post numer:#5  Postprzez ubott » 28 sie 2007, o 22:35

WojtasTbs napisał(a):gazownik wyregulował teraz malina chodzi równiutko ale....problem z sondą gazownik powiedział

nie wbijaj sobie tego do glowy sonda jest w tych silnikach nie potrzebna do gazu jedynie co to moze sie podniesc nieznacznie spalanie i bedziesz mial spaliny nie spelniajace norm

pozdro
ubott

Post numer:#6  Postprzez ZTJ » 29 sie 2007, o 12:27

ubott napisał(a):nie wbijaj sobie tego do glowy sonda jest w tych silnikach nie potrzebna do gazu jedynie co to moze sie podniesc nieznacznie spalanie i bedziesz mial spaliny nie spelniajace norm

A dlaczego niby niepotrzebna? Skoro ma instalke drugiej generacji z komputerem sterujacym krokowcem, to sprawnie dobrze dzialajaca sonda jest bardzo wazna do optymalnej pracy na gazie!

[ Dodano: 29-08-2007, 12:29 ]
WojtasTbs napisał(a):gazownik wyregulował teraz malina chodzi równiutko ale....problem z sondą gazownik powiedział

No to sonda kwalifikuje sie do wymiany zapewne. Polecane sa sondy NGK kosztujace na allegro ok. 80-90zl.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez WojtasTbs » 29 sie 2007, o 14:37

ok dzieki za info jak sonda bedzie walnieta to kupię nową

[ Dodano: 29-08-2007, 14:39 ]
aha jeszcze jedno pytanko czy sonda ma jakis wpływ na moc silnika pracujący na gazie ???? pytam sie bo nieznam sie :bag:
WojtasTbs

Post numer:#8  Postprzez ZTJ » 29 sie 2007, o 14:52

WojtasTbs napisał(a):aha jeszcze jedno pytanko czy sonda ma jakis wpływ na moc silnika pracujący na gazie ???? pytam sie bo nieznam sie

Przy instalce z komputerem jak najbardziej tak, gdyz nie da sie jej wyregulowac optymalnie przy niesprawnej sondzie.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez agaE-30 » 30 sie 2007, o 10:08

sonda ma znaczenie jeśli chodzi o moc i nie tylko gdy sonda padnie silnik nie chodzi równo i się dławi mam już za sobą wymianę 3 sond i czeka mnie kolejna. prawdopodobnie przez wdech mam super sprinta od począdku do końca i podobno leci na nią ogień i się poprostu topi. pozdrawiam
agaE-30

Post numer:#10  Postprzez WojtasTbs » 31 sie 2007, o 13:33

aga widze w temacie nastepny wydatek sonda ehh
WojtasTbs

Post numer:#11  Postprzez agaE-30 » 2 wrz 2007, o 07:44

taa, ale tym razem nie dam się nabrać na podróbę
agaE-30

Powrót do LPG