[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaki środek do profili zamkniętych?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Jaki środek do profili zamkniętych?

Post numer:#1  Postprzez e30cabrio » 28 kwi 2009, o 17:10

Witam. Odnawiam cała blacharke i lakier na moim e30 cabrio. Mam konkretne pytanie, Nie chce by ktoś odbiegał od tematu i nawijał o czym innym. Jak zrobić środek DOMOWEJ ROBOTY do wpuszczenia w profile zamknięte. Słyszałem że robi sie go że rozpuszcza sie wosk/parafine i miesza z olejem. Powstaje mazia która sie zalewa w profile zamkniete. Może zna ktoś dokładny przepis na to?
e30cabrio

Post numer:#2  Postprzez Maxis300 » 28 kwi 2009, o 17:13

kolego do profili zamknietych to polecam olej silnikowy :cool2: im qęstrzy tym lepszy :cool2: tylko nie przepalony :twisted: nawet te preparaty ze sklepu nie dorównają :twisted:
Maxis300

Post numer:#3  Postprzez e30cabrio » 28 kwi 2009, o 17:32

Olej zleci w końcu mi sie wydaje, spłynie i odsłoni. Ja słyszałem że własnie olej gotowali i wrzucali wosk, i gorącym zalewali takie miejsca. To nie stygło nigdy, i było taka galaretowatą mazią. To by było lepsze, ale nie wiem jak to zrobić dokładniej?
e30cabrio

Post numer:#4  Postprzez matisik » 28 kwi 2009, o 20:46

bardzo prosto :) jeżdze na rolkach i takim czymś smarujemy rurki żeby się ślizgały, faktyczne one nie rdzewieją :D kupujesz opakowanie świeczek za kilka zeta, bierzesz garnek stary, stawiasz na ogień, wrzucasz świeczki do środka, one sie topią, wyciągasz sznureczki, wlewasz oliwe, mieszasz i odstawiasz. Po jakimś czasie masz bardziej zwartą masę, im więcej oliwy tym bardziej płynna. Troche moze byc problem z rozprowadzeniem tego w profilu zamkniętym ale może być dobrze... :D
matisik

Post numer:#5  Postprzez e30cabrio » 29 kwi 2009, o 11:53

A moge wlać z sznureczkami? :mrgreen:
e30cabrio

Post numer:#6  Postprzez matisik » 3 maja 2009, o 18:48

co mnie to ;D wystaw sznureczek i podpal nawet :D
matisik

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo