taką mam temperature po przejechaniu 15 kilometrow w temperaturze otoczenia 10 stopni celsjusza! cos mi sie zdaje ze zamało czy termostat sie zacioł czy moze go wogole nie ma
? kto rozwiąze tą zagadke
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
taką mam temperature po przejechaniu 15 kilometrow w temperaturze otoczenia 10 stopni celsjusza! cos mi sie zdaje ze zamało czy termostat sie zacioł czy moze go wogole nie ma
? kto rozwiąze tą zagadke
bandyta napisał(a):zy termostat sie zacioł czy moze go wogole nie ma? kto rozwiąze tą zagadke
DOBRZE GADASZ , W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI SPRAWDZIŁ BYM TERMOSTAT. Pewnie zablokował się w pozycji otwartej i cały czas płyn chodzi w dużym obiegu, jeżeli temperatura rośnie jak auto stoi-nie ma przepływu powietrza przez chłodnice, raczej na 99% wina termostatu.e30 325ix napisał(a):hm ja sądzę ze jak ci sie nie dogrzewa silnik to albo padł ci termostat i jest cały czas otwarty i jeździsz na dużym obiegu wody lub masz zaklepane wisko:) a jak byś miał zapowietrzony układ to chyba by ci sie przegrzewał poprawcie mnie o ile sie nie mylę:)
bandyta napisał(a):ja wiem ze wymienic i wiem ze kosztuje około 40 złoty ale czy naprawa jest mozliwa????abrover napisał(a):bandyta napisał(a):jednak bede musiał sprawdzic termoztat!!!
[ Dodano: 01-09-2007, 15:43 ]
jesli termostat sie zacioł to po wyciągnieciu go mozna go naprawic??
:
WYMIENIĆ!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości