[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

kolektor dolotowy

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez evil » 2 wrz 2007, o 22:40

cholera, miałem gdzieś zdjęcie takiego układu do IS'a. ale raczej na dysku PieCyka z padnietym systemem. zastanawia mnie jedna kwestia: na tej focie przepustnice byłu montowane prawie bezpośrednio do głowicy, a kolektor, jako taki , zastępował wspomniany airbox (można go chyba bez problemu wykonać z aluminium). myślę, że główną kwestią będzie obliczenie pojemności tej puchy. na wlocie, oczywiście, założona przepływka (oryginał) + filtr stożkowy (zabudowany, żeby nie łapał gorącego powietrza).

komu chce się szukać w necie???
evil

Post numer:#17  Postprzez jackx-36 » 2 wrz 2007, o 22:40

Oka . w takim razie do jakiegos spotkania :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez mcken » 2 wrz 2007, o 22:49

jackx-36 napisał(a):Oka . w takim razie do jakiegos spotkania :cool2:

dużo jest osób z wawy tutaj ? mozna bo zorganizowac jakies reguarne spędy. np. ekipą z centomanii spotykamy się co piatek w mcdonaldzie w wilanowie
mcken

Post numer:#19  Postprzez evil » 2 wrz 2007, o 22:52

tutaj co jakiś czas ludzie się spotykają. jest nawet taki tajemny dział "Spoty i Zloty" i trzeba tam zaglądać. :lol:

ja np. w przyszły weekend nie dam rady, wyjeżdżam, ale może tydzień później, np. w sobotę?
evil

Post numer:#20  Postprzez mcken » 2 wrz 2007, o 22:55

evil napisał(a):tutaj co jakiś czas ludzie się spotykają. jest nawet taki tajemny dział "Spoty i Zloty" i trzeba tam zaglądać. :lol:

ja np. w przyszły weekend nie dam rady, wyjeżdżam, ale może tydzień później, np. w sobotę?
:cool2:
mcken

Post numer:#21  Postprzez wojtass » 4 wrz 2007, o 09:47

Witam.
Temat z 4-rema przepustnicami do swojego is-a rozpracowuje już od pewnego czasu ale z braku chęci i czasu sprawa stanęła na kupnie kompletnego układu wtryskowego (przepustnice + wtryskiwacze) od motocykla. Trochę zdjęć które udało mi się wyszperać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Przepustnice od pucharowego M3
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wojtass

Post numer:#22  Postprzez evil » 4 wrz 2007, o 11:38

dobre, mniej więcej o to mi chodziło!!!
evil

Post numer:#23  Postprzez jackx-36 » 4 wrz 2007, o 12:18

wojtass, a mozesz zdradzić więcej szczegułow i powidzieć jak jeżdzi IS po takim modzie , nie ukrywam że wiaże z tym jakies nadzieje na dodakowe kuce :mrgreen:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#24  Postprzez mcken » 5 wrz 2007, o 00:03

jackx-36 napisał(a):wojtass, a mozesz zdradzić więcej szczegułow i powidzieć jak jeżdzi IS po takim modzie , nie ukrywam że wiaże z tym jakies nadzieje na dodakowe kuce :mrgreen:

jeżeli wszystko dobrze zgrasz to mozesz liczyć na 20 KM więcej
mcken

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części