[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przpływomież a gaz.

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Przpływomież a gaz.

Post numer:#1  Postprzez michalLbn » 4 cze 2009, o 20:33

Mam Pytanie, a w zasadzie kilka.
1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)
2. Do jakich obrotów sie kreci m 20 podczas jazdy? U mnie na benzynie i na gazie podczas jazdy ledwo da sie osiągnać 5000 obrotów i później coś tam jeszcze przerywa. Na luzie do prawie 7000. Jaka może być przyczyna. Ponizej 5000 jest wszystko ok.
3. Na benzynie obroty falują, czy przepływka do wywalenia? Silnik krokowy ok.
4 Auto ogólnie na benzynie i na gazie ma niesamowicie mało mocy. Każde 1.6 mnie objedzie.
Niewiem gdzie szukać bo silnik zapala, jadzie, ma szczelny dolot, nowe swiece.
Moze katalizator zapchany? Wiem ze tam jeszcze jest.
michalLbn

Re: Przpływomież a gaz.

Post numer:#2  Postprzez Waski » 4 cze 2009, o 20:37

michalLbn napisał(a):Mam Pytanie, a w zasadzie kilka.
1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)
2. Do jakich obrotów sie kreci m 20 podczas jazdy? U mnie na benzynie i na gazie podczas jazdy ledwo da sie osiągnać 5000 obrotów i później coś tam jeszcze przerywa. Na luzie do prawie 7000. Jaka może być przyczyna. Ponizej 5000 jest wszystko ok.
3. Na benzynie obroty falują, czy przepływka do wywalenia? Silnik krokowy ok.
4 Auto ogólnie na benzynie i na gazie ma niesamowicie mało mocy. Każde 1.6 mnie objedzie.
Niewiem gdzie szukać bo silnik zapala, jadzie, ma szczelny dolot, nowe swiece.
Moze katalizator zapchany? Wiem ze tam jeszcze jest.

1 nie mozesz nawet bez przepływki jezdzic pod warunkiem odpalania auta na gazie
2 na bezynie powinien isc do odciecia na gazie nie ma odciecia łatwo mozna silnik przekrecic
3 odłącz przepływke w trakcie pracy silnika na bezynie jak obroty nie spadną i silnik ledwo bedzie chodził to jest padnieta
4 mozliwe ze ci silnik juz umiera poprostu
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez michalLbn » 4 cze 2009, o 20:41

Odłączałem podczas pracy na benzynie. Zamiast falowania, obroty spadły i tak pierdział od 400 obrotów nierówno.

[ Dodano: 04-06-2009, 20:43 ]
ale czy na gazie bedzie ok bez wzgledy czy przepływka działa czy nie? Nie ma to znaczenia?
michalLbn

Post numer:#4  Postprzez PiterOKL » 4 cze 2009, o 21:22

1. nie ma znaczenia. u mnie na gazie chodzil super a na benzynie kulał, zle wkrecal sie na obroty i 1.6 mnie objezdzalo. dzis wymienilem przeplywke i jest super
2. m20 ma odciecie przy 6250 (czytalem w necie), jednak moja ma odciecie przy 6500
3. wydaje mi sie ze to krokowiec. mi tez czasem obroty skoczą i po chwili spadną, jednak nie są to typowe objawy zepsutego krokowca (falowanie). u mnie jest cos na zasadzie zacinających sie obrotów - chociaz moze to byc przepustnica
4. jezeli zle idzie na benzynie - to przeplywomierz, ze na gazie zle - moze zle wyregulowana instalacja?

gaz strzelal? jesli tak to wiesz co masz do wymiany (przeplywka)
PiterOKL

Post numer:#5  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 5 cze 2009, o 20:39

"Przpływomież " :mad2: :mad2: :mad2: 2 błędy w jednym wyrazie. :duh:
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#6  Postprzez ZTJ » 6 cze 2009, o 12:17

michalLbn napisał(a):1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)

To zależy, czy uszkodzenie jest mechaniczne (np. zablokowana klapa), czy też elektryczne. W pierwszym przypadku jak najbardziej może mieć to wpływ na pracę silnika na gazie, w drugim nie.

michalLbn napisał(a):2. Do jakich obrotów sie kreci m 20 podczas jazdy? U mnie na benzynie i na gazie podczas jazdy ledwo da sie osiągnać 5000 obrotów i później coś tam jeszcze przerywa. Na luzie do prawie 7000. Jaka może być przyczyna. Ponizej 5000 jest wszystko ok.

Przyczynami mogą być np. uszkodzona klapa przepływomierza, uszkodzona przepustnica, zatkany katalizator lub wytarty wałek rozrządu. Na podstawie twojego opisu nie da się postawić jednoznacznej diagnozy. W pierwszej kolejności obejrzyj przepływomierz.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez PiterOKL » 6 cze 2009, o 12:42

ZTJ napisał(a):
michalLbn napisał(a):1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)

To zależy, czy uszkodzenie jest mechaniczne (np. zablokowana klapa), czy też elektryczne. W pierwszym przypadku jak najbardziej może mieć to wpływ na pracę silnika na gazie, w drugim nie.

potwierdzam. ja tak mam (a raczej mialem bo juz wymienilem przeplywomierz). elektryke szlag trafil i auto na benzynie zle chodzilo, za to na gazie super smigal. mam do sprzedania taki przeplywomierz do m20 (z 325i) za 30zl :P
PiterOKL

Post numer:#8  Postprzez michalLbn » 6 cze 2009, o 13:09

Wiec dodam jaszcze ze podczas wilgodnych zdaża sie ze strzeli na gazie w dolot. Więc sprawdzę klape w przepływce.
michalLbn

Post numer:#9  Postprzez ZTJ » 6 cze 2009, o 13:27

michalLbn napisał(a):Wiec dodam jaszcze ze podczas wilgodnych zdaża sie ze strzeli na gazie w dolot

No to masz przy okazji przewody zapłonowe lub kopułkę do wymiany.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez PiterOKL » 6 cze 2009, o 14:12

michalLbn, kable do wymiany
PiterOKL

Post numer:#11  Postprzez Belavius » 29 paź 2009, o 21:30

ZTJ napisał(a):michalLbn napisał/a:
Wiec dodam jaszcze ze podczas wilgodnych zdaża sie ze strzeli na gazie w dolot

No to masz przy okazji przewody zapłonowe lub kopułkę do wymiany.

PiterOKL napisał(a):michalLbn, kable do wymiany

w sesie ze wilgotne dni czy ze na gazie? bo ja nie mam lpg a w wilgotne dni sie dzieja rozne cyrki na zimnym...
Obrazek
Belavius
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do LPG