[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

noi stało się... POMOCY!!!!

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez Fasola_Gdańsk » 19 lip 2007, o 08:28

wg mnie prawidlowo, M40 jest silnikiem nie nadajacym sie do niczego innego, jak zajezdzenia, wywalenia na smieci, i wsadzenia drugieg, i tak w kolko, wszelkie w nim remonty sa ekonomicznie nieoplacalne...
Fasola_Gdańsk

Post numer:#17  Postprzez Jacek » 19 lip 2007, o 13:40

nie ma co musi być osłona. ja mam osłonę +- 6cm od ziemi
no to miska jest 1 - 1,5 cm wyżej. nawet mi nie przyszło do głowy
żeby jeździc bez osłony. tobył pierwszy krok przy obniżaniu auta.
Jacek

Post numer:#18  Postprzez jackx-36 » 1 wrz 2007, o 11:03

noo że by nie było że jestem jakiś lepszy od inych i sie wywyzszam to i ja w dniu wczorajszym tj. 31.08.2007 rozpiżdziłem miseczke w swoim trumniaku.
ale jak przystałe na "wiedzącego" trzeba było to zrobić z klasą i najlepiej jak tylko mozna było i nie był to nie szczęsliwy wypadek tylko własna głupota i lenistwo.
a miska wygląda tak:
Obrazek Obrazek Obrazek
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez abrover » 1 wrz 2007, o 16:39

Ja również zwracam honor :) Niedawno zaczęło mi lecieć kroplami z miski olejowej. Nie mam pojęcia gdzie to rozwaliłem. Kasy zbyt dużo nie miałem więc dałem do pospawania za 25 zł. Następnie wymieniłem sprężyny w samochodzie na standardowe (mam teraz 15 cm pod miską), wymieniłem olej z filtrem, skasowałem inspekcję i cieszę się suchą miską i możliwością jazdy po koleinach.

A zdarzyło się to trochę ponad 1000 km (wciąż świecą się wszystkie 5 zielonych cegiełek)

[ Dodano: 01-09-2007, 16:44 ]
jackx-36 napisał(a):noo że by nie było że jestem jakiś lepszy od inych i sie wywyzszam to i ja w dniu wczorajszym tj. 31.08.2007 rozpiżdziłem miseczke w swoim trumniaku.
ale jak przystałe na "wiedzącego" trzeba było to zrobić z klasą i najlepiej jak tylko mozna było i nie był to nie szczęsliwy wypadek tylko własna głupota i lenistwo.
a miska wygląda tak: img img img

Jakby co, to to się już nie nadaje do spawania :nienie: Tylko wymiana.
abrover

Post numer:#20  Postprzez jackx-36 » 1 wrz 2007, o 17:22

abrover, wiem :mrgreen: juz wymieniona :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 1 wrz 2007, o 20:27

abrover napisał(a): Niedawno zaczęło mi lecieć kroplami z miski olejowej. Nie mam pojęcia gdzie to rozwaliłem. Kasy zbyt dużo nie miałem więc dałem do pospawania za 25 zł. Następnie wymieniłem sprężyny w samochodzie na standardowe (mam teraz 15 cm pod miską), wymieniłem olej z filtrem, skasowałem inspekcję i cieszę się suchą miską i możliwością jazdy po koleinach.
he he ja dokładnie w ten sam sposób się wyleczyłem z obniżonego zawieszenia. Misa pospawana, seryjne sprężyny wróciły, ale wygląd już nie ten.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#22  Postprzez Strzelba » 1 wrz 2007, o 21:21

jackx-36 napisał(a):noo że by nie było że jestem jakiś lepszy od inych i sie wywyzszam to i ja w dniu wczorajszym tj. 31.08.2007 rozpiżdziłem miseczke w swoim trumniaku.
a miska wygląda tak:
[url=http://images13.fotosik.pl/62/910b37e39b0f1ff0m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images13.fotosik.pl/62/71cb7f60c05d2526m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images13.fotosik.pl/62/d1db2eb515fb3e70m.jpg]Obrazek[/URL]

no widzisz jacku to tak jest jak sie ma glebe w e30
dlatego ja nie mam zamiaru zglbic zwojej choc bardzo mi sie to podoba
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#23  Postprzez piksio1 » 4 wrz 2007, o 13:24

Najlepsze jest to ze ja mam oryginalny zawias 318 coupe i miska tez polegla :wink: ale dobze znalazlem na szrocie prawie nowa i zaplacilem 40zl :cool2:
piksio1

Post numer:#24  Postprzez Monika » 5 wrz 2007, o 15:07

jackx-36, to już wiesz dlaczego moje autko zostanie na tym poziomie co jest :D
Monika

Post numer:#25  Postprzez Menl » 5 wrz 2007, o 17:49

oj tam, nie przesadzajcie. ten kto raz rozwali miche to pozniej juz bedzie bardziej uwazal na to co jest przed nim na drodze...lub oslona pod miche za 50pln i jazda :mrgreen:
Menl

Post numer:#26  Postprzez jackx-36 » 5 wrz 2007, o 18:00

koleżanki i koledzy :!: :!: nie czytacie chyba zbyt uwaznie ( mnie tez sie to zdaza :oops: ) napisalem że miske rozwaliłem na własną prozbe i przez własne lenistwo i głupote i przypuszczam ze w tym miejscu no może nie rowaliła by sie micha ale nie zle pokiereszowała na standartowym zawiasie .
jak dotąd nie zawadziłem przy moim obniżeniu ( -40 ) o co kolwiek na drodze i jest to dość bezpieczne obniżenie , więc na pewno nie podniose samochodu byc może załoze tylko osłone bo ostatnio jestem przewrażliwiony, troszke :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#27  Postprzez abrover » 5 wrz 2007, o 20:08

Menel napisał(a):oj tam, nie przesadzajcie. ten kto raz rozwali miche to pozniej juz bedzie bardziej uwazal na to co jest przed nim na drodze...lub oslona pod miche za 50pln i jazda :mrgreen:

Przykro mi menel ale fabryczna osłona do E30 kończy się przed miską i jedyne co możesz zrobić to samemu wykonać taką osłonę jeśli masz czas, chęci, krzesło szkolne i migomat, pozdro :mrgreen:
abrover

Post numer:#28  Postprzez Makaveli » 5 wrz 2007, o 20:26

Menel gdzie nabyc tak oslone ?? Bo ja znalazlem taka ale ciekawe ile w polsce oslona przydala bymi sie i to bardzo :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20b25
Silnik: MxxBxx

Post numer:#29  Postprzez jackx-36 » 5 wrz 2007, o 20:31

Makaveli, to co pokazales to bedzie w ASO kosztować jakieś 500-600 zł :mrgreen:
chyba że zrobimy ściepe narodową i kupimy jedną na wzrór zeby otworzyć produkcje :nau:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#30  Postprzez Strzelba » 5 wrz 2007, o 21:21

Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18