[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wilgoć??

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#31  Postprzez luzi » 5 kwi 2009, o 22:34

wolpen napisał(a):jak sciagnac te kratki na podszybiu zeby cos nie polamac bo tez musze sprawdzic odplywy itp

podważ 3 zatrzaski od strony silnika , dwa po bokach jeden na środku na każdej kratce,najlepiej mały płaski śrubokręt
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#32  Postprzez spr » 6 kwi 2009, o 09:02

Piotr320i dzieki wielkie:)
kurcze myślałem że też rozwiąże problem z wilgocią ale nie:/ mam owe zaslepki także szukam dalej:/
spr

Post numer:#33  Postprzez marpi » 15 cze 2009, o 13:20

spr napisał(a):luzimi sie wydaje że te odplywy mogly sie jakimis liscmi zapchac. dzieje sie tak we wszystkich samochodach.
tez musze zrobić taki test.

aby usunać usterke pod maska przy podszybiu masz zaczepiona dmuchawe(jest pod takim dluuugim czarnym plastikiem )
sadze że usterki trzeba szukac wlasnie tam
pozdrawiam

A w którym miejscu znajdują się te odpływy???
Patrze pod kratkę i tam w tej komorze nie mam żadnych odpływów cała komora szczelna :shock: - też mam powódź od strony kierowcy :/
marpi

Post numer:#34  Postprzez Pietrek » 15 cze 2009, o 14:15

ja bym na waszym miejscu sprawdził sciane grodziową ... pod skrzynką bezpieczników-wygłuszeniem, i pod plastikową osłoną nadkola ...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#35  Postprzez marpi » 16 cze 2009, o 23:41

Ja już znalazłem :duh: pod plastikowa osłona nadkola było strasznie dużo ziemi i piasku i tam się kumulowała woda i okazało się że mam w samym rogu dziurę w podłodze i tam się ta skumulowana woda przelewała :) dziury nie było widać bo ja ziemia i piach zapchał :D ale woda się sprytnie przepychała hehe
marpi

Post numer:#36  Postprzez marcin.steven » 17 cze 2009, o 14:07

odnośnie wilgoci, miałem lekko pukniętą z tyłu i blacharz zrobił ślicznie, ale w bagażniku w tym zagłębieniu po prawej zbiera się woda. Co może być przyczyną? Blacharz zaślepił jakiś odpływ? co można z tym zrobić?
marcin.steven

Post numer:#37  Postprzez wojtaq » 17 cze 2009, o 14:23

marcin.steven napisał(a):odnośnie wilgoci, miałem lekko pukniętą z tyłu i blacharz zrobił ślicznie, ale w bagażniku w tym zagłębieniu po prawej zbiera się woda. Co może być przyczyną? Blacharz zaślepił jakiś odpływ? co można z tym zrobić?

może leje się przez lampe jak w większości przypadków lub z węża od szybra który powinien być włożony w ten plastik po boku
na dole tej kieszenie są odpływy które powinny być drożne
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo