Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Powiem tak ,ze w te wszystkie programiki nie ma co wierzyc bo ich jest duzo . Ja kiedys bawiłem sie w składanie kolumn i subów i jeśli sie pomylisz o nawet 5-10l to i tak duzej roznicy nie usłyszysz. Rób na oko
Moze mnie tu zaraz ktos
ale powaznie. Dla przykładu: MAGNAT AD 300

),a jeszcze jest zamknięta skrzynka ale to juz wiadomo i ja NIEpolecam PASMOWO PRZEPUSTOWEJ bo za DUŻO zajmuje w porównaniu ze skrzynią otwartą bass reflex o niemal tej samej efektywności. CHCESZ BUDOWAĆ TO TYLKO NA OTWARTEJ SKRZYNI BASSREFLEX. Napisz na jakim głośniku byś chciał to postaram sie coś dla ciebie zaprojektować.....
Co do pasmowo-przepustowej nie zgodzę sie z tobą, jest to fajne rozwiązanie:) Fakt zajmuje sporo miejsca, ale wszystkie rozwiazania mająswoje + i - 
Memphis napisał(a):bass reflex będzie najbardziej walił, ze tak powiemZ kolei skrzynię zamknietą najłątwiej zrobić, będzie ona miałą gorszy dźwięk od bass reflexu. Najczystszy i najbardziej odzwierciedlający dźwięk daje pasmowo-przepustowa, jednak słabiej gra od bass reflexu przy tych samych parametrach wzmacniacza i głośnika. Jeśli zależy ci, zeby po prostu dudniałci samochód, to zamknieta skrzynia, jak chcesz zeby był żywszy bas to bass reflex, a jak nei słuchasz techno i chcesz żeby bas byłsoczysty, alew nei zależy ci na dyskotece to pasmoro-przepustowa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości