[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pilot do alarmu

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

pilot do alarmu

Post numer:#1  Postprzez davidzior » 28 sty 2007, o 22:24

witam!!
zna ktos kogoś w Krakowie kto potrafi odtworzyc pilot do alarmu i centarlnego ( oczywsicie w rozsądnych granicach cenowych )

poprostu potrzebuje wyrobic nowego pilota bo stary juz nie łaczy ( nowa bateria ) a gdzie sie pytałem to mowili ze sie nie opłaca albo mowili kosmiczne ceny

pilot firmy PRESTIGE.

pozdro.
davidzior

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 28 sty 2007, o 23:26

a moze sie poprostu rozprogramowal i wystarczy go na nowy dostroic
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez davidzior » 29 sty 2007, o 00:13

sam juz nie wiem....
kiedys kilka razy mi upadł i tak raz działał raz nie. ( ale watpie ze od tego bo porzednikom napewno upadał milion razy )
facet od alarmow jak go zobaczył ( pilot) to powiedział ze on jest juz wiekowy
tzn. poradził mi ze tam jest cos w rodzaju srubki - i zebym tym pokręcił jak bedzie działało dobrze to zebym srubke zalał klejem. tak tez zrobiłem i działał przez moze dwa miesiące i znowu to samo sie zaczyna dziać ( przez te dwa miechy ani razu go nie upusciłem ). jak naciskam normalnie na przycisk to kupa musze wtedy scisnac go z boku i wtedy jednoczesnie naciskac przycisk i działa wiec mysle ze to wina pilota.
pozatym jest trochy klocowaty ten pilot......

i musze go nosic oddzielnie bo jak by wisał razem z kluczykami to bo go szlag do reszty i to mnie wkurza.
davidzior

Post numer:#4  Postprzez PaWeLeK_E30 » 29 sty 2007, o 00:59

To ja bym proponował wywalić całkowicie starego pilota. Wywalić sterowanie centralnym zamkiem , kupić nowy sterownik centralnego , z nowymi pilotami,
ja mam coś takiego http://allegro.pl/item161669773_sterown ... od_ss.html , STEROWNIK C. ZAMKA PILOT-KLUCZYK
czyli Pilota + Kluczyk . Nie musisz więc nosić osobno skoro Tobie to przeszkadza.
Zmieścisz się w 120zł. Cena chyba nie jest kosmiczna. No a fajna rzecz. U mnie sie sprawdza
Podłączenie jest łatwe , albo pod centralke, albo pod kable od drzwi kierowcy.
Pozdro
PaWeLeK_E30

Post numer:#5  Postprzez davidzior » 29 sty 2007, o 16:47

napiasałem do jednej firmy ktora zajmuje sie alramami itp. i za 120 zł zrobia mi nowego pilota.

ale ten pomysł z pilotem w kluczyku mnie bardziej zaciekawił. tylko gorzej bym miał z podłaczeniem bo jestem zielony w tym temacie.

P.S. pilot samw sobei mi nie przeszkadza tylko, moze sobie dyndac razem z kluczykami tylko na naszych pieknych równych jak stół drogach bedzie sie obijał o stacyjke i go szlag trafi

dzieki :cool2:

pozdro
davidzior

Post numer:#6  Postprzez misHa » 5 kwi 2007, o 12:39

Trochę odświeżę temat, ale nie ma sensu zakładać nowego.
Kupiłem sobie sterowanie centralnym; kluczyk scyzoryk połączony z pilocikiem.
Teraz przydało by się dorobić kluczyk tylko muszę wymienić końcówkę.
Więc może ktoś się orientuje gdzie w Krakowie można dostać taką końcówkę którą później będzie można wyżłobić na wzór kluczyka. W paru punktach dorabiania kluczy pytałem ale oni nie mają takich końcówek. Ewentualnie może gdzieś na allegro są takie końcówki ?!
misHa

Post numer:#7  Postprzez PaWeLeK_E30 » 5 kwi 2007, o 14:45

Mam kluczyk-scyzoryk, jednak z końcówką miałem problem żeby kupić. Koleś co sprzedawał na allegro nie miał takich końcówek.
W końcu odciąłem końcówkę od zapasowego kluczyka :D
Później tylko przerabiasz odciętą końcówkę. Jedyne co musisz zrobić to naciąć rowek w odciętej końcówce na wzór tak jak masz w końcówce od scyzoryka.
Potrzebujesz cienkiego brzeszczota, imadła do podtrzymania i jakiś mały pilnik do metalu ( na poprawki)
Roboty na kilkanaście minut.
Skręcasz i po kłopocie. Mam tak już od pół roku i się dobrze sprawuje. Trzyma się solidnie :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#8  Postprzez misHa » 5 kwi 2007, o 16:20

Dobry sposób :) Chyba tak zrobię i nic mnie to nie będzie kosztować :D
Druga sprawa to po odkręceniu śrubki tej trzymającej tą końcówkę składaną ta końcówka za nic nie chce wyjść. Strasznie mocno siedzi. Jakieś pomysły czy po prostu ciągnąć na siłe ?!
misHa

Post numer:#9  Postprzez PaWeLeK_E30 » 5 kwi 2007, o 16:37

U mnie są dwie śrubki. Z obu stron po jednej. Pewnie dlatego nie chce wyjść :D
Powinno po odkręceniu wyjść bez problemu :D Nic na siłę :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#10  Postprzez misHa » 5 kwi 2007, o 16:48

Rzeczywiście śrubki są po 2 stronach a nie po jednej :oops:
Chyba zrobię z kluczykiem tak jak mówisz :)
Tylko najpierw muszę założyć sterownik i sprawdzić czy działa.
Mam nadzieję że sobie poradzę bo elektryk to ze mnie nie jest za dobry :P
misHa

Post numer:#11  Postprzez PaWeLeK_E30 » 5 kwi 2007, o 16:54

Ja to sam podłączyłem, w zasadzie prawie sam. Pomagał mi telefonicznie koleś z allegro, co mi sprzedał to sterowanie centralnym. (sam oddzwaniał :D )
Problem był taki, że nie mogłem znaleźć schematu centralki bmw.
Mam więc podłączone pod kable od drzwi kierowcy. I wszystko działa bez problemów.
Tylko kierunków nie podpinałem i nic mi nie miga, ale tak miało być.

Jak będziesz przerabiał kluczyk to uważaj, żeby za bardzo nie naciąć i nie krzywo :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#12  Postprzez misHa » 5 kwi 2007, o 17:17

Będę uważać przy nacinaniu.

Jutro się może wezmę z kolegą za podpięcie tego :)
Mi nie musi nic migać czy brzęczeć tylko żeby zamykało i otwierało :)
Chcę to podpiąć pod wiązkę za głośnikiem od strony kierowcy z przodu tylko nie wiem dokładnie która wiązka odpowiada za centralny. Do tej gumowej osłonki którą idą kable do drzwi to wchodzą 2 wiązki. Jedna gruba i jedna cieńka. Które kable odpowiadąją za otwaranie i zamykanie.
I jeszcze jedno. Jak będę podpinać to muszę się podpiąć pod otwieranie, zamykanie, masę i czy coś jeszcze ??
misHa

Post numer:#13  Postprzez davidzior » 5 kwi 2007, o 17:28

misHa jak założysz i bedzie hulało to moze tez sie zdecyduje na coś takiego jak radził mi PaWeLeK_E30 to kiedys sie ustawimy i pomożesz koledze :mrgreen:
davidzior

Post numer:#14  Postprzez misHa » 5 kwi 2007, o 17:38

Dobra :) Dam ci znać jak już założone będę mieć :) Kupiłem w Zabierzowie więc niedaleko i dałem 60zł :D
misHa

Post numer:#15  Postprzez PaWeLeK_E30 » 5 kwi 2007, o 18:24

Ja kupiłem od REMOTRONIX /Szczecin z allegro. Całość działa bardzo dobrze i z zakupu jestem w 100% zadowolony.

Nie pamiętam jak to dokładnie mam podłączone, a nie bardzo chce mi się to teraz rozkręcać, bo mam ładnie kable pospinane :D

Podpięte mam pod wiązkę kabli, pod osłonką lewego głośnika-nad orginalną centralką. Pod kable, które idą w słupek, a dalej kostką(złączką) do drzwi.

Mam z tego porobione jakieś notatki, ale nie bardzo mogę wywnioskować co ja sobie wtedy zapisałem :duh:

No więc chyba będzie to tak (notatki z przed kilku miesięcy) : :D
- musisz rozciąć dwa kable - niebieski(zamykanie) i biały(otwieranie) ( te co idą do drzwi )
- przecięty niebieski podłączasz tak :
..niebieski od strony drzwi do brązowego (od kupionego sterownika) i niebieski "od strony auta" do niebieskiego (od kupionego sterownika)
- przecięty biały podłączasz tak:
..biały od strony drzwi do szarego (od kupionego sterownika) i biały "od strony auta" do zielonego (od kupionego sterownika)
- żółty i żółto-czarny podpinasz do plusa ( tak mam zapisane więc chyba +12V) - ale nie pamiętam o co tu chodzi i nie chcę wprowadzać w błąd
- czarny od kupionego sterownika do masy
- czerwony od kupionego sterownika do +12V

Schemat mojego sterownika jest taki :
Obrazek

Kluczyk po rozcięciu :
Obrazek

Jeśli sobie nie poradzisz i nikt Ci nie pomoże, to rozbiorę to u siebie i napisze jak to jest dokładnie :D
PaWeLeK_E30

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie