Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
i każdy leje to co uważa za słuszne ale dobrze będzie jak bedziesz wlewal markowy olej najlepiej jakis półsyntetyk 

jackx-36 napisał(a):zasada jest taka że wzalezności od tego czy silnik spożywa czy nie olej.
jak nie bierze oleju to możesz wlać jakiś Costro RS ( teraz to sie nazywa Edgge czy jakoś tak ) , Motul ( jakis sportowy, nie znam oznaczeń ) albo inny specjalistyczny olej.
a jak bierze to jakiś łatwo dostępny taki właśnie jak Mobil, Castrol Magnatek czy cos w tym rodzaju
A jesłi nie jesteś osobą bezgranicznie wierzącą w marketing wielkich koncernów to zakup rodzimego Lotosa bądź Platinuma, półsyntetyk spełniający normę SL
Lord Lukasz napisał(a):Zanim napisze równie mądry tekst wlej do jednego auta Lotosa i do drugiego Castrola, po przejechaniu 5tyś km spuśc oleje i zobaczsz różnice.
Ale niestety samochód ten miał nieodpowiedzialny człowiek i wlał jakiś lotosa mineralny jeszcze mi gada ze jakiś najtańszy za 50 zł. Mam zawiar go wymienić bo mise olejową tez muszę zdjąć bo ten człowiek nie założyl uszczelki pod nia i MAM PYTANIE jaki olej jak by mi nie powiedział ze jest tam mineral to bym wlał Costrola syntetyczny 5W-40 ale podbno nie wolna przechodzić z mineralnego na syn. więc jkai może byc półsyntetik
Autko teraz ma niecałe 130 tyś Pozdrawiam (BMW dla mądrych ludzi to nie maluch) ;/
bo watpie ze z minerala na syntetyk to bedzie dobre wyjscie 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości